Schandalig lekker

De Franeker Loskop
  • illustratie & infographic
  • verpakkingen

Verpakking voor de legende van De Franeker Loskop!

De legende van De Franeker Loskop! Na 4 eeuwen is de schandalig lekkere ‘haselbol’ opnieuw geïntroduceerd. De Loskop is een hazelnoot-schuimgebakje met een vleugje sinaasappel. Dit geeft de Loskop een typisch Franeker ‘twist’. Sinds mensenheugenis hoort de geur van gekonfijte sinaasappelsnippers immers bij de stad.

Een Franeker legende vertelt hoe een woedende professor zijn studenten bekogelt met ‘haselbollen’ en hun daarbij uitscheldt voor ‘Loskoppen’. Eén van de studenten kaatst zo’n gebakje terug, in het gezicht van de theoloog Maccovius. Dit zorgde voor een groot schandaal, want de man was voor de rest van zijn leven aan één oog blind.’

Het is ontstaan vanuit een initiatief van Royal Steensma, de drie bakkers uit Franeker en de Academie van Franeker. Ze hebben het traditionele gebakje een nieuw jasje gegeven en opnieuw geïntroduceerd, vier eeuwen later.
De verpakking bestaat uit een tekening van een zogenaamde "loskop" met een banderol met het verhaal waarop dit unieke gebakje is gebaseerd. De uitstraling van de verpakking sluit aan bij de historie van het gebakje, maar heeft ook een eigentijds en modern jasje.

Kennismaken?

Wil jij je merk en/of communicatiemiddelen unieke slagkracht geven met een verrassend creatief concept en ontwerp? Laten we kennismaken!

Academie van Franeker

Inspiratie uit het verleden, visie voor de toekomst. De Stichting Academie van Franeker wil op eigentijdse wijze gestalte geven aan het universitaire verleden van Franeker. Door wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te stimuleren en te faciliteren in Franeker en Noordwest-Fryslân. Dit doen ze in samenwerking met de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden o.a. publiekscolleges gegeven, faciliteren ze onderzoeken en worden er onderwijsprogramma's ontwikkeld voor de jeugdige wetenschappers onder ons. Vanuit de Botniastins in Franeker worden deze activiteiten georganiseerd.

Meer werk