11 Academische verhalen

Academie van Franeker
  • boeken
  • grafisch ontwerp

Anekdotes uit het kleurrijke verleden van academiestad Franeker

Historicus Josse Pietersma heeft 11 Academische verhalen geschreven die het roemruchte verleden van Franeker een gezicht geven. Beeldend kunstenaar Tryntsje Nauta en fotograaf Jeroen Adema hebben hierbij vervolgens een beeld gemaakt. Wij hebben deze 11 verhalen vormgegeven in een boekwerkje als geschenk aan alle medewerkers van het wetenschapsymposium voor kinderen: Expeditie Next.

Kennismaken?

Wil jij je merk en/of communicatiemiddelen unieke slagkracht geven met een verrassend creatief concept en ontwerp? Laten we kennismaken!

Academie van Franeker

Inspiratie uit het verleden, visie voor de toekomst. De Stichting Academie van Franeker wil op eigentijdse wijze gestalte geven aan het universitaire verleden van Franeker. Door wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te stimuleren en te faciliteren in Franeker en Noordwest-Fryslân. Dit doen ze in samenwerking met de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden o.a. publiekscolleges gegeven, faciliteren ze onderzoek en worden er onderwijsrogramma's ontwikkeld voor de jeugdige wetenschappers onder ons. Vanuit de Botniastins in Franeker worden deze activiteiten georganiseerd.

Over Academie van Franeker

Meer werk