26 augustus 2020

Wat maakt een logo een goed logo?

Je wilt een mooi logo laten maken, een ontwerp dat helemaal past bij jouw organisatie. Maar wat maakt een logo nou eigenlijk een goed logo? Bij Lemon Bird werken ervaren ontwerpers die daar precies het juiste antwoord op weten. We hebben passie voor ons vak en dat zie je terug in ons design. Zullen we samen het ontwerp van je logo aanvliegen?

Professioneel logo 

Bij Lemon Bird maken we voor jou een professioneel logo dat wordt ontworpen door een designer met visie, talent en ervaring. Een beeldmerk dat aansluit bij je DNA. Waarvan je gelijk zegt: ‘Ja, dat is ‘m!’. We gaan voor een heerlijke mix van de juiste lettertypes, passende (of juist contrasterende) kleuren en verrassende vormen. Zo zorgen we dat je opvalt tussen de rest en maak jij een vliegende start!

Wat maakt een logo een goed logo

Wij maken merkstrategieën die de juiste snaar raken. Het ontwerpen van de huisstijl en het logo is vervolgens de visuele vertaling van jouw unieke stem.

Een bedrijfslogo is een centraal onderdeel van de branding, oftewel visuele identiteit, van een merk. Dat weten we bij Lemon Bird als geen ander. Een goed ontworpen logo geeft jouw klanten direct een goede indruk van je merk en zorgt voor naamsbekendheid en herkenbaarheid.

Naast dat een logo mooi moet zijn en bij je merk moet passen, moet het in de praktijk ook goed te gebruiken zijn. We houden daarom rekening met een aantal belangrijke factoren, waaronder eenvoud en toepasbaarheid.

Eenvoud
Kracht door eenvoud. De meest succesvolle logo’s zijn enorm herkenbaar en opvallend simpel. Soms is het ei snel gelegd. Je wilt met een logo de identiteit van je organisatie communiceren, maar je hoeft niet alles in één beeldmerk te vangen. Je logo is een onderdeel van je huisstijl, beiden komen terug in je uitingen. Samen vertellen ze het juiste verhaal. 

Toepasbaarheid
Je gaat je bedrijfslogo op verschillende manieren gebruiken en inzetten. Op je website, drukwerk, bedrijfsauto en misschien zelfs op pennen. Daar houden we rekening mee in het ontwerp. Gedurende het bestaan van je bedrijf zal je verschillende situaties tegenkomen waarbij je je logo wilt gebruiken. Het is daarom belangrijk dat je logo mooi en goed leesbaar blijft. Ook wanneer je deze verkleint of op een andere vorm plaatst, zoals op de rondingen van een je bedrijfsauto. Andere zaken waar we rekening mee houden zijn:

  • Blijft het logo nog steeds mooi en goed leesbaar in zwart/wit?
  • Is het logo responsive (zijn er voldoende variaties)?
  • Is het logo op groot formaat te drukken?
  • Is het logo ook bruikbaar op een donkere achtergrond?

Logo laten maken: ontwikkeling

Het ontwerpproces van jouw bedrijfslogo, hoe doen we dat precies bij Lemon Bird? We starten met een oriënterend gesprek waarin we het DNA van jouw organisatie in kaart brengen. Stap twee is het brainstormen over de vorm, uitstraling en het kleurenpalet. Vervolgens maken we een ontwerp. Hier broeden we op, tot we het gouden ei hebben. Dan is het tijd voor de presentatie, waarin we je verrassen met een uniek en sterk ontwerp.

Logo laten maken: kosten

Wat kost een logo laten maken? Wat betaal je voor een professioneel bedrijfslogo en is dat het waard? Allereerst is het goed om je te beseffen dat je je logo jarenlang gaat gebruiken én, punt twee, nu investeringen gaat doen om dat logo te laten drukken. Op briefpapier, je bedrijfsauto, de vlag aan de gevel van je pand. Je wilt het dus het liefst nú goed doen. Een professional inschakelen is dus absoluut aan te raden. Bel ons vrijblijvend om je wensen door te nemen. Vervolgens geven we je een kostenplaatje en kan jij je keuze maken.

Logo als onderdeel van de huisstijl

Een logo is het gezicht van een merk, maar het staat nooit op zichzelf. Het is onderdeel van een huisstijl, samen met kleurgebruik, beeldgebruik, vormentaal, typografie, tone of voice en lay-out. Alles moet kloppen en bij elkaar passen. Het is meer dan alleen een vrolijke kleur en een mooi lettertype bij elkaar plaatsen. De visuele identiteit vormt een brug naar de identiteit van een organisatie. Daardoor is het van belang om de identiteit te onderzoeken, te zien en te begrijpen. Ook voor het uitwerken van je merkidentiteit en huisstijl kan je bij ons communicatiebureau terecht.

Met een goed doordacht grafisch ontwerp van je huisstijl én logo draag je je identiteit uit en trek je de doelgroep aan die bij je past. Is dit je wens, dan ben je bij ons in goede handen. Onze aanpak is eigenzinnig, ambitieus en met een onderscheidende ‘bite’. Geef het ontwerp van je logo met vertrouwen uit handen we slaan graag onze vleugels voor je uit. Neem gerust contact met ons op.

Meer inspiratie

Ben je nou benieuwd naar wat we nog meer doen? Dat lees je hier.