Stappenplan voor hulp vanuit de Wmo of Jeugdwet

Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân
  • grafisch ontwerp

Hulp vanuit de Wmo of Jeugdwet | Met wie krijg ik te maken?

Wanneer je hulp vanuit de Wmo of de Jeugdwet aanvraagt en nodig hebt, dan zul je als cliënt een bepaalde route of stappenplan volgen. Ook zijn daar verschillende partijen en instanties bij betrokken.

Dit kan voor een cliënt overweldigend en onoverzichtelijk ervaren worden. Deze infographic folder hebben we verdeeld in twee onderdelen. Op de ene zijde wordt helder, in simpele (beeld)taal, uitgelegd wat alle stappen gaan zijn. Op de andere zijde wordt beknopt omschreven waarom én wanneer je met de verschillende partijen te maken krijgt. Overzichtelijk en in heldere taal visueel gemaakt. Een handige tool voor de zorgverlener en de cliënt van de Dienst Noardwest Fryslân.

Altijd creatief, snel en zorgvuldig

Lemon Bird (Voorheen Oosting Communicatie) ontwikkelt al jaren communicatiemiddelen voor de Dienst Noardwest Fryslân, altijd creatief, snel en zorgvuldig. Ze ondersteunen ons in de contacten met onder meer drukkerijen, webbouwers en media. Een klein bureau, maar op veel fronten een fijne communicatiepartner!

Nina Jansen

Dienst Noardwest Fryslân

Kennismaken?

Wil jij je merk en/of communicatiemiddelen unieke slagkracht geven met een verrassend creatief concept en ontwerp? Laten we kennismaken!

Zo werkt het sociaal!

Het leven loopt soms anders dan je zou willen. Je kunt te maken krijgen met ingrijpende problemen. Of je hebt vragen. Over kinderen. Opvoeding. Ziekte. Zorg. Werk. Geld. Ouder worden. Kom je er zelf of met je omgeving niet uit, dan zijn er hulpverleners en sociale voorzieningen. De Dienst Noardwest Fryslân initieert en adviseert over die voorzieningen. Ze leveren kennis en ondersteuning. Zodat inwoners zelfstandig(er) kunnen wonen, leven en werken. Zo zorgen we ervoor dat sociale ondersteuning echt wérkt.

Over Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân

Meer werk