Verwondering brengt je verder

Junior Academie van Franeker
  • grafisch ontwerp
  • logo & huisstijl

Nieuwsgierigheid is de basis voor wetenschappelijk onderzoek

De Academie van Franeker wil ook jongeren interesseren voor wetenschap. Verwondering brengt je immers verder en nieuwsgierigheid is de basis voor onderzoek. Durf te vragen en vraag je af waarom zaken zijn zoals ze zijn. Proefondervindelijk worden kinderen in de laatste jaren van het basisonderwijs en in de eerste jaren van het voortgezet blootgesteld aan wetenschap met als eerste leerlijn een lessenserie over zout.

Een passend beeldmerk en een aanprekende huisstijl voor specifiek deze doelgroep is dan ook een logisch vervolg op de huisstijl van de Academie van Franeker. Als onderdeel van de academie wordt dit lessenpakket aangeboden en kunnen scholen in de gemeente Waadhoeke dit pakket afnemen. Voor Lemon Bird een mooie uitdaging hier een eigen gezicht aan te geven. Met een opvallende oker gele kleur ondersteund met een groenblauwe tint en een ruitpatroon afgewisseld met eigen illustraties en een specifiek lettertype ontstaat er een passende huisstijl gericht op jeugd/jongeren.

Kennismaken?

Wil jij je merk en/of communicatiemiddelen unieke slagkracht geven met een verrassend creatief concept en ontwerp? Laten we kennismaken!

Junior Academie Franeker

De Academie van Franeker (AvF) wil alle kinderen in de leeftijd van 10 – 18 jaar in aanraking brengen met de Academie van Franeker. In het beleidsplan van de AvF is dat als volgt verwoord: “We willen kinderen zo vroeg mogelijk in contact brengen met onderzoek. Dit geldt niet alleen voor de meer- en hoogbegaafde kinderen die worden voorbereid op een wetenschappelijke studie. Dat zou een veel te smalle opvatting van onze missie zijn. De Academie wil er voor iedereen zijn. Iedereen kan vragen stellen en nieuwsgierigheid leren vasthouden. Een onderzoekende houding komt altijd van pas; ongeacht je opleiding of beroep.”

Meer werk