Welkom in Franeker

Ster van de Elfsteden
  • grafisch ontwerp
  • logo & huisstijl

Welkom in Franeker, de oude academiestad van Friesland

Met beide voeten in de Friese klei en tegelijk verbonden met de grootsheid van ons zonnestelsel, zoals Eise Eisinga tastbaar maakte met zijn wereldberoemde Planetarium. Als Ster van de Friese Elf Steden beschikt de voormalige universiteitsstad Franeker over alles wat een mens nodig heeft voor ontspanning, bezinning en inspiratie: gastvrijheid, karakter, ruimte en een dagelijkse portie klein geluk. Franeker is een stad vol verhalen en die gaan leven als je goed kijkt, luistert, proeft en open staat voor ontmoeting. Het is de combinatie van historisch erfgoed, stadse geneugten en de weidsheid van het omringende landschap die Franeker uniek maken. De beleving van tijd en aandacht is hier anders. Elkaar groeten op straat, struinen in sfeervolle winkelstraten, al fietsend, varend of lopend de horizon tegemoet in de vrije ruimte van het Fryske lân, op ontdekkingstocht in musea en natuurlijk gezellig ergens aansteken om van een hapje en drankje te genieten. En hoe kunt je dat beter samenvatten dan in een stadsplattegrond, vormgegeven in een eigenwijze zigzag-vouw, die automatisch terugvouwt in zijn originele vorm. Een booqi op zakformaat. Handig om de stad te ontdekken met ruimte voor wandelroutes, interessante bezienswaardigheden en het toeristisch aanbod van Franeker.

Kennismaken?

Wil jij je merk en/of communicatiemiddelen unieke slagkracht geven met een verrassend creatief concept en ontwerp? Laten we kennismaken!

Stichting Ster van de Elfs Steden

De stichting Ster van de Elf Steden zet zich in voor de leefbaarheid van de stad. Enerzijds door producten en middelen te ontwikkelen die de stad aantrekkelijk en ook toegankelijk maken en anderzijds het stimuleren en ondersteunen van evenementen om de sport en cultuur beleving van Franeker naar een hoger plan te tillen. Een stad die leeft en bruist zorgt voor veel bezoekers, maar is ook goed voor de bedrijvigheid en de woonsfeer voor inwoners.

Meer werk